onsdag 27 maj 2015

Att hitta sammanhäng


- Ett inlägg om att hitta flytet för dig som tränar luftakrobatik.

Att få till ett flyt mellan sina rörelser är svårt. Svårare och jobbigare än alla trick och positioner. Det kräver tålamod, tillit till sig själv och en förmåga att stänga av censuren när en tränar.
Det är också där jag känner att varje artist hittar sin stil, sitt språk. Du hittar ett flow som funkar med din kropp, med dina förutsättningar och ditt syfte.

Hur gör du för att skapa flyt mellan häng och positioner?
När jag lärt mig ett nytt trick vill jag redan samma träning hitta ett sammanhang, en övergång. Vissa saker en ser på bilder är helt hopplösa att ta sig in i eller vidare ifrån. Då är det inte alltid värt att lägga tid på att lära sig, iaf inte just nu.
Mitt bästa tips för att hitta flow är att improvisera till en musik som du gillar, där du kan höra flytet.
Filma gärna, då behöver du inte fokusera på samma sätt och kan i efterhand kolla vilka som var smidiga övergångar, vilka som kan bli eller vilka andra möjligheter som kan finnas.
Det svåra här kan vara att lita på att du kan variera dig och att koppla bort dom andra i salen, för du får aldrig träna själv i luften.
Kanske finns det andra där som är bättre än dig. Men tänk också på att dom varit precis där du är och kommer bli sjukt imponerade av att du vågar och orkar en hel låt med fritt flow. Dom kommer också alldeles säkert få idéer om nya övergångar som de själva inte tänkt på.
Det är också i det här letandet och testandet som de nya tricken uppstår. Där behov och syfte sammanfaller i rörelsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar