torsdag 16 april 2015

Känn in, ställ in


Idag gjorde jag något jag väldigt sällan gör.
Jag kände efter om jag verkligen skulle träna, och lät bli.
För att jag är på tok för trött.

Vanligen känner jag alltid av min kropp, känner in och tränar
Foto: Joakim Skierus
kläder: Saprema of Sweden
därefter. Framför allt är det nog förväntningarna jag sätter utefter dagsform.
Men frågan om träningens vara eller inte vara existerar inte. Är jag inte sjuk är det inget att ifrågasätta. Den typen av känna efter finns inte vilket jag tycker är väldigt skönt. Jag behöver aldrig motivera mig, prioritera eller kämpa för att ta mig till träning. Tvärt om.

Idag är jag trött. Sådär så det svider i ögonen.
På schemat är egentligen konditionsträning och ett helt fantastiskt danspass på gymmet. Rolig träning, ingen prestation. Och bara en vecka kvar till Tough Viking där konditionen är min största osäkerhet.
Kommer jag förbättra min prestation om jag tränar idag? Kommer jag bygga upp kroppen om jag tränar fast jag sovit och ätit dåligt?
Jag kommer träna psyke, uthållighet (envishet) och kunna stå emot min trötthet? Är det viktigt att lägga fokus på nu?

Är det något jag vanligen har svårt för och kommer det vara relevant den där lördan när jag och en vän brölar ut i terrängen och ger järnet?
Är jag intresserad av en bra tid eller att ta mig runt?

Målet för mig med att springa tough viking är att få en deadline på att träna kondition. Att klara springa minst 5 km så jag känner mig pepp på att springa ute i sommar och har något att ta av under spelperioder.
Vi behöver kondition för att orka, för att inte bli sjuka och för min egen del behöver jag den för min självkänsla och förmåga att ta mig an utmaningar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar