torsdag 3 april 2014

Varning för flygande barn

Att kombinera "vanligt" jobb med cirkuslivet är något många kulturarbetare kämpar med. Något som också innebär att det finns enormt mycket kreativa människor därute på arbetsplatserna. Personer som inspirerar och engagerar vuxna och barn till att släppa in nya tankar och arbetssätt i sina liv. I och med bristen på betalda kulturjobb har jag alltid sett till att involvera dans, cirkus och rörelse i mitt jobb, oavsett vilken arbetsplats jag befunnit mig på. 
Nu jobbar jag som fritidspedagog på ett utefritids. Av en händelse har vi dragit igång med ett cirkusprojekt och hängt upp ringen i skogen, jonglerat i regnet och dagligen kommer jag hem med mossa och löv i håret efter att ha legat och balanserat diverse ungar på fötterna. Jag stortrivs när jag ser dem våga, när jag märker att de utvecklas i sina kroppar och lär sig samarbeta med varandra.
Det har också lett till att fler och fler pedagoger rycker i mig på skolan, de vill att jag har danslektioner, akrobatik och samarbetesövningar med eleverna.
Det har jag gärna. Och för chefen är det ok "sålänge det inte går ut över ordinarie arbetsuppgifter".
Jag önskar att det fanns en större förståelse och uppskattning kring alla oss som gör så mycket mer än vårt jobb.
Att ha kulturarbetare i arbetslivet är en enorm tillgång och resurs som bör värderas därefter.

1 kommentar:

  1. Helt underbart ju och måste vara grymt kul för barnen! Det var tänkt att det skulle startas dans som kvällsaktivitet i kväll, men ansvarig blev sjuk:( Yogan som jag håller uppskattas väldigt av de som kommer^^

    SvaraRadera