söndag 4 maj 2014

Olika rörelse


Vardagsrörelser, vardagsmotion, gester, kroppsspråk, teckenspråk... Vi vet precis vad som är vad, vad som skiljer dem åt. Vi har gjort skillnad på nyttorörelser, kommunikation, lustfyllda rörelser och träning.
Foto: Joakim Skierus
Kläder: Saprema of Sweden
Utöver dessa finns den kreativa och konstnärliga rörelsen, sådant som många tror att bara vissa kan. Något som tolkas som något annat än någon av de rörelsekategorier jag tidigare nämnde.
För mig är det snarare en blandning.
Rörelsetankar för dans och nycirkuskoreografier kommer för mig ofta ur vardagen. De härstammar ur kroppsspråk och gester och är i allra högsta grad en kommunikation. Även om jag oftast inte ser själva budskapet förrän i efterhand.

Att skapa tillgänglighet i sin kropp handlar för mig också om att ta till vara på alla dessa rörelser vi har omkring oss. Skapar, det gör vi alla. Leken är viktig i skapandet. Testandet. Fånerier och fuldans.
Fint och fult... omöjligt att avgöra.
Men prestationskraven kommer oftast när vi ska göra vackra, bra, fina saker.
Prova att vända på det. Stå vid spegeln och gör grimaser. Hitta den fulaste gångstil du klarar av. Förvrid kroppen i din mest groteska position. Skatta. Låt det bli. Skapa.


Jag slänger in två teknikövningar för rotation i axelled och ryggrad samt en övning för balans och flow.

2 kommentarer:

  1. Jag har följt din blogg en tid och gillar övningarna. Härlig musik också. Tack!

    SvaraRadera
  2. Vad kul att höra! Tack.
    Kom gärna med önskemål på övningar/rörelser som du vill uppnå så klurar jag gärna :)

    SvaraRadera